10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları Meb Yayınları

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları Meb Yayınları
10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 185 Ders İçi Çalışma Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Ders Dışı Çalışma

1. Türkiye’de nüfusun yaş gruplarına göre dağılımı nasıldır? Bu dağılımın sosyal, kültürel, ekonomik yansımaları nelerdir?
Cevap
: Türkiye’de genç nüfus oranı yüksektir; bu durum dinamik bir iş gücü potansiyeli oluştururken, eğitim ve istihdam alanlarında yatırım ihtiyacını artırmaktadır.

2. Türkiye’de nüfusun cinsiyete göre dağılım oranları nasıldır? Nüfusun toplumsal cinsiyet eşitliği açısından görünümü (eğitim, istihdam vb. sosyal-ekonomik haklar yönünden) nasıl bir seyir izlemektedir?
Cevap
: Türkiye’de nüfus cinsiyet dağılımı neredeyse eşit olmakla birlikte, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda eğitimden istihdama kadar pek çok alanda iyileştirme ihtiyacı devam etmektedir.

3. Türkiye’de okuma yazma oranı hangi düzeydedir? Nedenleriyle birlikte açıklayınız.
Cevap
: Türkiye’de okuma yazma oranı oldukça yüksektir; ancak kırsal bölgelerde ve bazı sosyoekonomik gruplarda daha düşük oranlar görülebilir.

4. Türkiye’de çalışan nüfusun iş kollarına dağılımı nasıldır?
Cevap
: Türkiye’deki çalışan nüfus, hizmet sektörü başta olmak üzere sanayi ve tarımda dağılmış durumdadır; ancak sanayi ve hizmet sektörlerinin ağırlığı giderek artmaktadır.

5. Türkiye’de nüfusun kentleşme oranı hangi düzeydedir? Sebepleriyle birlikte açıklayınız.
Cevap
: Türkiye’de kentleşme oranı çok yüksektir; ekonomik faaliyetlerin şehirlere yoğunlaşması ve kırsal alandan şehirlere göç bu durumun başlıca sebeplerindendir.

10
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.