10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 194 Cevapları Meb Yayınları

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 194 Cevapları Meb Yayınları
10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 194 Konuya Başlarken Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Konuya Başlarken

İnsanların çeşitli nedenlerle yaşadıkları yerden başka bir yere gitmeleri, geçmişten bugüne süregelen ve gelecekte de devam edecek; dünyanın çoğu yerinde görülebilen bir olaydır. İnsanların yer değiştirme nedenleri tarihî süreçler içinde farklılıklara uğrasa da bunun temelinde; bulunduğu yere göre daha uygun şartlarda, daha iyi yaşama isteği yatmaktadır.

1. Aileniz, akrabalarınız veya yakın çevrenizde göç eden kişiler var mıdır? Varsa hangi sebeplerle göç etmişlerdir?
Cevap
: Ailemden göç eden herhangi biri yok. (Başka bir cevap: Evet var. Daha bir iş ve yaşam imkanları için Almanya'ya göç etti.)

2. İnsanların göç etmeleri ne gibi sonuçlar doğurabilir?
Cevap
: İnsanların göç etmesi, yeni bir toplumda uyum sağlama ve iş bulma zorluklarına yol açabilir; ayrıca, göç eden kişilerin asimilasyon süreci, kültürel kimliklerinin korunması konusunda zorluklar yaratabilir.

49
2
49
3
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.