10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 244 Cevapları Meb Yayınları

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 244 Cevapları Meb Yayınları
10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 244 Konuya Başlarken ve Ders İçi Çalışma Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Konuya Başlarken

Medya haberlerinde veya günlük yaşamımızda bazen çok yakınımızdaki bir yerden bazen de adını bile duymadığımız yerlerden gelen afet haberleriyle sık sık karşılaşmaktayız. Dünyanın farklı bölgelerinde hemen hemen her gün farklı bir afet türü meydana gelmektedir. Bu afetler de birçok olumsuz etkiye neden olmaktadır.

1. Görsel veya yazılı basında hangi afet türlerinin haberleri daha fazla yer almaktadır?
Cevap
: Görsel ve yazılı basında genellikle depremler, seller, orman yangınları ve kasırgalar gibi afetlerin haberleri daha fazla yer almaktadır.

2. Geçmiş bilgilerinize göre dünya üzerinde ne tür yerlerde depremler ve volkanik püskürmeler daha sık görülmektedir?
Cevap
: Depremler ve volkanik püskürmeler, özellikle Pasifik Ateş Çemberi olarak bilinen ve tektonik plaka sınırlarının bulunduğu bölgelerde daha sık görülmektedir.

Ders İçi Çalışma

Aşağıda, dünyada 2000-2020 yılları arasında yaşanan afetlerle ilgili grafikler verilmiştir.

1. En çok yaşanan afet türleri hangileridir?
Cevap
: 2000-2020 yılları arasında en çok yaşanan afet türleri teknolojik afetleri, sel ve taşkınlar ve şiddetli rüzgarlardır.

2. En çok can kaybı yaşanan afet türleri hangileridir?
Cevap: En çok can kaybına neden olan afet türleri sırasıyla deprem ve tsunami, şiddetli rüzgarlar, aşırı sıcak ve soğuklardır.

3. Afet türlerinin gerçekleşme sayıları ile neden oldukları can kaybı arasında büyük farklar bulunmasının sebeplerini açıklayınız.
Cevap
: Afet türlerinin sayıları ile can kayıpları arasındaki farklar, afetlerin şiddeti, etkilediği nüfus yoğunluğu ve ilgili bölgelerin afetlere hazırlıklı olma dereceleri gibi faktörlere bağlıdır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.