10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 261 Cevapları Meb Yayınları

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 261 Cevapları Meb Yayınları
10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 261 Konuya Başlarken Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Konuya Başlarken

Geçtiğimiz yüzyılda kasırga, deprem, tsunami, kuraklık sel ve taşkın gibi doğal afetler ile ulaşım, sanayi ve maden kazalarının başını çektiği beşerî afetler insanlığın en büyük problemlerinden biri olmuştur. 2000-2020 yılları arasında kayda geçen 13 binden fazla afette 1,3 milyondan fazla insan hayatını kaybetmiş, 4 milyardan fazla insan etkilenmiş, 3,3 trilyon Amerikan doları civarında maddi zarar oluşmuştur. Kayıtlara geçmeyenler de dikkate alındığında gerçek kayıpların bu rakamların çok üstünde olduğu düşünülmektedir. Afetlerin doğal çevreye de ciddi zararlar verdiği görülmektedir. Dünya nüfusunun artmasıyla insan faaliyetlerinin tetiklediği afetlerin de giderek arttığı gözlenmektedir.

1. Afetlerle mücadelede bireylere ve kurumlara ne tür sorumluklar düşmektedir?
Cevap
: Bireylere afet bilincini artırma ve hazırlık yapma; kurumlara ise etkin planlama, altyapıyı güçlendirme ve eğitim sağlama sorumlulukları düşmektedir.

2. Afetlerle mücadele etmede ve oluşan kayıpları azaltmada gözlemlediğiniz çalışmalar nelerdir?
Cevap
: Afetlere müdahalede eğitimli arama kurtarma ekipleri, afet yönetimi için hazırlanan acil durum planları ve toplumun bilinçlendirilmesi çalışmaları gözlemlenmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.