10. Sınıf Düşler Edebiyat Sayfa 17 Cevapları

10. Sınıf Düşler Edebiyat Sayfa 17 Cevapları
10. Sınıf Düşler Yayıncılık Edebiyat Sayfa 17 Metni Anlama ve Çözümleme Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Türkçenin milattan önceki dönemleri ile ilgili yazılı belgelerin olmamasının temel sebebi nedir?
Cevap
: Türkçenin milattan önceki dönemleri ile ilgili yazılı belgelerin olmamasının temelinde Türklerin Sözlü Edebiyat Dönemi’nde kuşaktan kuşağa aktarılan eserlerin sözlü olması yatmaktadır.

2. Türklerin ilk yazılı ürünleri hangi döneme aittir?
Cevap
: Türklerin ilk yazılı ürünleri 11. yüzyılda Kaşgarlı Mahmut tarafından Divanü Lügati’t-t Türk adlı eseriyle yazıya geçirilmiştir. Türklerin bilinen ilk yazılı ürünleri ise 8. Yüzyıla aittir.

3. Türklerin hangi dönemlerde, hangi alfabeleri kullandığını söyleyiniz.
Cevap
: Türkler Köktürk Devleti Dönemi’nde “Göktürk Alfabesi”ni Uygu Devleti Dönemi’nde “Uygur Alfabesi”ni İslamiyet’in kabulüyle “Arap Alfabesi”ni 20.yüzyılda Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği içinde yaşayan Türkler “Kiril Alfabesi”ni son olarak da Türkiye Cumhuriyeti’nde 1928 Harf İnkılabı ile “Latif Alfabesi” kullanmaya başlamıştır.

4. Türkiye Türkçesi, Türkçenin hangi dönemi içindedir?
Cevap
: Türkiye Türkçesi Batı Türkçesinin üçüncü devresidir.

75
85
106
73
73
72
73
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.