10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları Meb Yayınları

10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları Meb Yayınları
10. Sınıf Meb Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 156 Hazırlık Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık

1. Aşağıda farklı sanatçıların romanla ilgili görüşleri verilmiştir. Bu görüşlerden yola çıkarak romanla ilgili neler söyleyebilirsiniz?
Cevap: Roman, gerçek hayatta karşımıza çıkan veya olası olayları, ahlaki değerler ve sosyal normlarla birleştirerek yansıtan bir sanat dalıdır. Aynı zamanda, roman hayatın bir yansıması olduğu kadar, bireylerin ve toplumların düşünce ve duygularını şekillendiren bir güce de sahiptir.

2. İnsanların, işledikleri suçlara karşılık cezalandırılmalarında aşırıya gidilmesinin ne gibi sonuçlar doğurabileceğini tartışınız.
Cevap
: Aşırı cezalandırmanın sonuçları şunlar olabilir: adaletsizlik algısı, toplumsal hoşnutsuzluk, cezaevinde aşırı kalabalık, toplum entegrasyonunun zorlaşması, suç oranlarının artması ve ekonomik yük. Bu nedenle, adalet sisteminde dengeli ve orantılı cezaların uygulanması önemlidir.

3. Olumsuz insan davranışlarının giderilmesinde iyiliğin ve sevginin rolünü değerlendiriniz.
Cevap
: İyiliğin ve sevginin olumsuz davranışların giderilmesinde önemli bir rolü vardır. İnsanlar sevgi ve destekle karşılandıklarında, kendilerini daha değerli hissederler ve olumlu davranışlar sergileme eğiliminde olurlar. Ancak, sevgi ve iyilik eksikliği düşmanlık ve rekabete yol açabilir, bu da olumsuz davranışları artırabilir.

4. Toplumda huzurun sağlanmasında ekonomik şartların etkilerini tartışınız.
Cevap
:

İyi ekonomik koşullar, istikrarlı iş ve gelir güvencesi toplumda huzuru artırırken, işsizlik ve gelir adaletsizliği gibi ekonomik sorunlar ise huzursuzluğa yol açabilir. Bu nedenle, ekonomik istikrar ve adalet toplumsal huzurun sağlanmasında önemlidir.

1
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.