10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 158 Cevapları Öğün Yayınları

10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 158 Cevapları Öğün Yayınları
10. Sınıf Öğün Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 158 Hazırlık Çalışmaları Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışmaları

Millî bilincin oluşumunda destanların rolü nedir? Sözlü olarak ifade ediniz.
Cevap
: Destanlar, bir toplumda millet bilincinin oluşmasında ve bu bilincin korunmasında büyük öneme sahip metinlerdir. Halkın yaşayışını ve kültürünü birebir yansıtan destanlar yardımıyla millî bilinç inşa edilir.

2. İnsanlar, neden yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kalır? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap
: Ekonomik sebepler (işsizlik, daha kaliteli yaşama isteği) Siyasi ve sosyal sebepler, savaşlar, iç karışıklıklar, doğal afetler gibi sebeplerden…

3. Göçün insanlar üzerinde oluşturduğu olumsuz etkileri nasıl giderebiliriz? Tartışınız.
Cevap
: Temel ihtiyaçlardan (yemek ve barınma) başlayarak, ekonomik, hukuki (yasal statü sorunları), psikolojik ve sosyal (dil, okul, kültürel uyum vb.) ihtiyaçlarını gidererek, psikolojik destek sağlayarak vb…

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.