10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 164 Cevapları Meb Yayınları

10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 164 Cevapları Meb Yayınları
10. Sınıf Meb Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 164 Hazırlık Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık

1. İnsanı hayatta başarıya veya başarısızlığa götüren kişilik özelliklerini tartışınız.
Cevap: Kişilik özellikleri, insanların hayatta başarıya veya başarısızlığa ulaşmasında önemli bir rol oynar. Motivasyon, kararlılık, disiplin, özgüven ve esneklik gibi pozitif özellikler başarıya katkı sağlarken, motivasyon eksikliği, kararsızlık, sabırsızlık veya eleştiriye karşı duyarlılık gibi negatif özellikler başarısızlığa yol açabilir. Bu nedenle, kişinin başarılı olması için olumlu kişilik özelliklerini geliştirmesi ve olumsuz özellikleri dengelemesi önemlidir.

2. Aşağıdaki metinden yola çıkarak Türk toplumunda Batılılaşmanın yol açtığı değişimler hakkında neler söylenebilir? Tartışınız.
Cevap
: Tanzimat dönemi, Türkiye’de Batılılaşma sürecini başlatarak devlet ve toplum yapısında reformlara yol açmıştır. Batılılaşma, Türk toplumunun yaşam tarzında, giyimden eğitime kadar geniş bir değişime neden olmuş, fakat geleneksel yapılarla modern yaşam arasında bir çatışma oluşturmuştur.

150
5
4
6
8
75
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.