10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 203 Cevapları Meb Yayınları

10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 203 Cevapları Meb Yayınları
10. Sınıf Meb Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 203 Hazırlık Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık

1. Tiyatro sanatının işlevi hakkındaki düşüncelerinizi belirtiniz.
Cevap: Tiyatro sanatının işlevi: Eğlendirme, eğitim, duygusal deneyimlerin paylaşılması, toplumsal konuların ele alınması, farkındalık yaratma.

2. Kişilerin birbirini görmeden evlenmesinin doğurabileceği sonuçları tartışınız.
Cevap
: Görmeden evlenmenin sonuçları: Uyumsuzluklar, iletişim sorunları, beklentilerin karşılanamaması, farklılıkların kestirilememesi, derin sevgi ve bağlılık gelişebilmesi.

3. Aşağıdaki görselleri sahne, dekor ve kostüm açısından karşılaştırınız.
Cevap
: Görseller, farklı sahne sanatları temsil etmektedir: Birincisi geleneksel bir tiyatro sahnesi, ikincisi tek kişilik bir performansı, üçüncüsü gölge oyununu ve dördüncüsü kukla sanatını sanatını göstermektedir. Tiyatro ve tek kişilik performansta daha detaylı dekor ve kostüm detaylarına sahipken, kukla ve gölge oyunu sanatı daha basit ve özgün temsilciler sunar.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.