10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 249 Cevapları Öğün Yayınları

10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 249 Cevapları Öğün Yayınları
10. Sınıf Öğün Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 249 Hazırlık Çalışmaları Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışmaları

1. İnsan niçin anı yazma ihtiyacı hisseder? Sınıf ortamında tartışınız.
Cevap
: İnsanların anı yazma ihtiyacı, unutmayı istemedikleri olayların ya da kişilerin yazıyla kalıcı hale gelmelerini istemelerinden ve tarihe bir not düşmenin yerinde olacağı düşüncesinden ileri gelmektedir. Bu nedenle insanlar anı/hatıra yazmak ve hatıra gelen şeylerin unutulmaması istemek gibi bazı isteklere sahip olabilirler. İnsan hayatında söz ve yazı çok önemli bir yere sahiptir. İletişim, geçmişi hatırlamak, geleceğe taşımak değerlidir.

2. Unutamadığınız bir anınızı sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap
: Bir yaz tatilinde ailemle birlikte doğa yürüyüşü yapmıştık. Ormanın içinde yürürken kuşların cıvıltısını duyuyorduk. Yemyeşil ağaçlar arasında ilerlerken, bir açıklığa çıktık ve önümüzde büyülü bir göl vardı. Gölün yüzeyi sakin ve berraktı, etrafı dağlarla çevriliydi. Güneş batarken gölün üzerinde yansıyan renkler o kadar güzeldi ki, anı hafızamda sonsuza kadar kaldı. O anın huzurunu ve doğanın güzelliklerini paylaşmak istedim.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.