10. Sınıf Ekoyay Fizik Sayfa 130 Cevapları

10. Sınıf Ekoyay Fizik Sayfa 130 Cevapları
10. Sınıf Ekoyay Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 130 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sığ sudaki bu balığın üzerinde bir dalga görülmektedir. Sizce bu dalgalar neden oluşmuştur?
Cevap
: Balığın sudaki hareketi sonucu halkalar sudaki atom taneciklerini harekete geçirir titreşen su tanecikleri birbirini izleyen halkalar oluşturur.

Frekans nedir? Yukarıda görülen dalgalardan hangisinin frekansı daha büyüktür?
Cevap
: Belli bir süre içerisinde sabit bir yerden geçen dalgaların (titreşim) sayısına frekans denir. Frekansı en büyük dalga en alttaki dalgadır.

Dalga boyu deyince ne anlıyorsunuz? Yukarıda bir su dalgasının şematik gösterimi verilmiştir. Bu dalganın dalga boyunu nasıl ölçersiniz?
Cevap
: Dalga boyu, bir dalga örüntüsünün tekrarlanan birimleri arasındaki mesafedir. Dalga boyu, λ = v / f formülü kullanılarak hesaplanır. Bu formülde λ dalga boyu, v hız, f ise frekans demektir. Dalganın hızının frekansına oranından dalga boyunu elde ederiz.

6
316
12
26
26
64
24
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.