10. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları Ekoyay Yayıncılık

10. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları Ekoyay Yayıncılık
10. Sınıf Ekoyay Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 185 Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soruları Cevaplayınız

• Kâğıt üzerindeki çizgiler neyi temsil etmektedir?
Cevap
: Kağıt üzerindeki çizgiler kutuda oluşan sarsıntıyı temsil etmektedir.

• Kum ve gazete kâğıdı neyi temsil etmektedir?
Cevap
: Kum ve gazete, deprem sırasında yüzeyi temsil etmektedir. Kum varken kutu ağır olduğundan sağlam yüzeyi, gazete varken kutu hafif olduğundan sağlam olmayan yüzeyi temsil etmektedir.

• 6. adımda elde edilen çizgileri 8. adımda elde edilen çizgilerle karşılaştırınız. Taş üzerine düştüğünde içinde hangi malzeme varken taş daha fazla titreşmiştir? Bir malzeme neden diğerinden daha fazla titreşir? Açıklayınız.
Cevap: Kutuda gazete varken daha fazla titreşim olmuştur. Kutudaki titreşim kinetik enerjinin iletimi ile ilgilidir. Kutu hafken iletilen kinetik enerji daha fazla harekete dönüşmüştür.

• Yer kabuğunu oluşturan farklı tür maddeler üzerinden geçen sismik dalgaları nasıl etkiler?
Cevap
: Yeryüzünü oluşturan farklı maddeler de kırılan fay hatlarının enerjisini taşır. Zemindeki madde ağır ise bu enerji fazla harekete dönüşmez. Hafif ise daha fazla harekete dönüşür.

31
25
27
24
33
29
33
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.