10. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 235 Cevapları Ekoyay Yayıncılık

10. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 235 Cevapları Ekoyay Yayıncılık
10. Sınıf Ekoyay Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 235 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bu fotoğraf fotoşoplu mu yoksa gerçek midir? Eğer gerçek olduğunu düşünüyorsanız bir kutup ayısının suyun üstündeki kısmının sağa kaymış olarak çıkması nasıl mümkün olmaktadır?
Cevap
: Bu fotoğraf fotoşoplu değil gerçektir. Kutup ayısının suyun üstündeki kısmının sağa kaymış olarak çıkması ışığın kırılması ile ilgili bir olaydır.

Yukarıda pet şişeden akan suyun eğrisel yolu görülmektedir. Bu suya lazer ışığı tuttuğunuzda ışıkta eğrisel yol izlenmektedir. Sizce bu olay nasıl olmaktadır?
Cevap
: Pet şişeden akan suyun eğrisel yolu ışığın su ya da cam gibi saydam ortamlardan hava gibi başka bir ortama geçerken yön değiştirmesinden kaynaklanır.

Büyüteç, dürbün, mikroskop gibi aletler kullanmışsınızdır. Sizce bu aletler cisimlerin büyük görünmesini nasıl sağlar?
Cevap
: Büyüteç, dürbün ve mikroskop gibi aletlerin camlarının çoğu çift dışbükey merceklerdir ve nesnelerin daha büyük görünmesini sağlar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.