10. Sınıf MEB Siyer Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları - 3. Ara Değerlendirme
Yayınlanma:
10. Sınıf MEB Siyer Sayfa 34 cevaplarında Hz. Muhammed’in (sav) soyu, çocukluk dönemi, ailesi ve gençlik yıllarına ilişkin boşluk doldurma soruları cevaplanıyor.
10. Sınıf MEB Siyer Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları - 3. Ara Değerlendirme
10. Sınıf MEB Siyer Sayfa 34 Cevapları
3. ARA DEĞERLENDİRME
Soru 1: Hz. Peygamber'in soyu Hz. İsmail'in soyundan gelen ............... koluna dayanmaktadır.
Cevap: Adnani
Cevap: Adnani
Soru 2: Peygamberimizin annesi Amine, Kureyş kabilesinin ............... koluna mensuptur.
Cevap: Zühreoğulları
Cevap: Zühreoğulları
Soru 3: Peygamberimiz çocukluğunun ilk dört yılını ............... yurdunda geçirmiştir.
Cevap: Sadoğulları
Cevap: Sadoğulları
Soru 4: Hz. Peygamber'in ilk oğluna ............... adı verilmiştir.
Cevap: Kasım
Cevap: Kasım
Soru 5: Hz. Muhammed (sav) ............... yaşındayken amcası Ebu Talib'in evinde yaşamaya başlamıştır.
Cevap: Sekiz
Cevap: Sekiz
Soru 6: Peygamberimizin annesiyle birlikte gerçekleştirdiği Medine ziyaretinde onlara ............... eşlik etmiştir.
Cevap: Ümmü Eymen (ra)
Cevap: Ümmü Eymen (ra)
Soru 7: Hz. Peygamber'in yengesi ............... ona yıllar boyunca annelik yapmıştır.
Cevap: Fatıma binti Esed
Cevap: Fatıma binti Esed
Soru 8: Hz. Peygamber'e gençliğinde "güvenilir" anlamına gelen ............... unvanı verilmiştir.
Cevap: el-Emin
Cevap: el-Emin
Soru 9: Peygamber Efendimiz ilk evliliğini ............... ile yapmıştır.
Cevap: Hz. Hatice
Cevap: Hz. Hatice
SORU & CEVAP
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.