10. Sınıf Öğün Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 55 Cevapları

10. Sınıf Öğün Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 55 Cevapları
10. Sınıf Öğün Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 55 Hazırlık Çalışmaları Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. Hz. Ali, Türk-İslam tarihi içerisinde diğer İslam önderlerinden farklı ve özel bir yere sahiptir. Onun kahramanlıkları dilden dile anlatılarak kimi zaman tarihî gerçekleri de aşarak destansı bir boyuta ulaşmıştır. Bunun nedeni sizce ne olabilir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Hz Ali, İslam'da Allah’ın Kılıcı olarak bilinmektedir. Zülfikar’ı ile İslam’ın bütün düşmanlarını yenmiştir. Kahramanca savaşan bir kahraman olması onun hakkında diğerlerinden daha fazla hikayenin anlatılmasında önemli tol oynar.

2. Cesaretli olmak, insanı her zaman kahraman yapar mı? Düşüncelerinizi nedenleriyle açıklayınız.

Cevap:  Cesaret, korkunun veya aymazlığın bizi felç ettiği zamanlarda önümüze yeni yollar serer. Bazen konuşmak, bazen yazmak, bazen de inanmak cesaret ister. Zihnin alışageldiği rahatı terk ederek yeni sorular sormaya başlaması, ancak cesaretle mümkündür. Alışageldiğimiz düşünme kalıplarını terk ederek, dünyayı daha geniş görebileceğimiz yeni ufuklar aramak.

3. Kahramanlıkların anlatıldığı halk hikâyeleri, dizi sektörünü hangi yönde etkilemiştir? Tartışınız.

Cevap: Bugün, halk hikâyelerinin işlevsel açıdan yerini medya, televizyon ve özellikle de televizyon dizileri almış durumdadır. Yazılı kültür bir yana, özellikle elektronik kültür ortamının gelişmesiyle birlikte halk kültürü üzerindeki etkisi ve etkinliği iyice artan medya, halk kültürünün diğer ürünleri gibi halk hikâyelerini ve hikâyecilik geleneğini de derinden etkilemiştir. Günümüzde Diriliş Ertuğrul gibi tarih temalı dizilerin yanında geçmişte Leyla ve Mecnun ile Kerem ile Aslı gibi diziler de yapılmıştır. Aşk özellikle bu hikayelerdeki tema olarak dizilerde de çok sıklıkla işlenmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

13
1
201
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.