10. Sınıf Öğün Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 75 Cevapları

10. Sınıf Öğün Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 75 Cevapları
10. Sınıf Öğün Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 75 Hazırlık Çalışmaları Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışmaları

1. İnsan, hata karşısında iki türlü tavır takınabilir; ya affeder ya da hatayı cezalandırır. Buna göre insan, cezalandırırken hiç zorlanmazken neden affederken zorlanır? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Çünkü atasözümüzde denildiği gibi kötülüğe kötülü her kişinin karı kötülüğe iyilik ancak er kişinin karıdır. Yani kötülük yapmak insanlara daha kolay gelmektedir. Oysa bence iyilik yapmak çok ama çok daha kolaydır. İnsanlar yeter ki hatalarından ders çıkarsın samimi davranmayı alışkanlık edinsinler.

2. Bir kişi bize karşı bir hata yapmış olabilir. O kişi bu hatanın farkında bile olmayabilir. Bu hata bir dalgınlık, bir yanlış anlama sonucunda ortaya çıkmış olabilir. Bu durumda bizlerin üzerine düşen görev ne olmalıdır? Düşüncelerinizi sözlü olarak ifade ediniz.

Cevap: Bizlerin üzerine düşen görev hatalı arkadaşımızı incitmeden, onu kırmadan hatasını açıklamak hatta hatasını görerek kabullenmesini sağlamak olmalıdır.

3. Yanlış yapanı affetmek, bir daha aynı yanlışı yapmasına engel olmak için neler yapmalıyız? Sınıf ortamında tartışınız.

Cevap: Önce kendimizi onun yerine koymalıyız. Çünkü ancak o zaman neden böyle hep yanlış yaptığını anlayamayabiliriz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
2
0
0
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.