10. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları Ata Yayıncılık

10. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları Ata Yayıncılık
10. Sınıf Ata Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 90 Yazalım Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hz. Ali (r.a.) Peygamberimiz (s.a.v.) ile ilgili şunları anlatmaktadır: “O’nun meclisinde herkes eşit vaziyette ve alçak gönüllü idi. Ancak bir kimse diğerine karşı Allah’a karşı sorumluluk bilinci (takva) ile üstünlük kazanabilirdi. Orada, yaşça büyük olanlara saygı gösterilir, küçüklere de merhamet edilirdi. Toplantıdaki ihtiyaç sahiplerine öncelik tanınır, özellikle kimsesiz olanlara
ayrı bir ilgi gösterilirdi.” (Tirmizi, Şemâil, 151.)

Hz. Ali’nin (r.a.) Peygamberimizin (s.a.v.) davranışlarıyla ilgili yukarıdaki ifadelerini arkadaşlarınızla değerlendiriniz. Değerlendirmeleriniz sonucu yaptığınız çıkarımları listeleyiniz.

Cevap: Hz. Ali'nin ifadeleri, Peygamberimizin toplumsal ilişkilerde gösterdiği örnek tutumu ve liderlik anlayışını vurgulamaktadır. Bu değerlendirme, insanlar arasında eşitlik, adalet, saygı ve yardımlaşma gibi temel değerlerin önemini ortaya koymaktadır.

3
0
3
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.