10. Sınıf SDR Dikey Kimya Sayfa 137 Cevapları

10. Sınıf SDR Dikey Kimya Sayfa 137 Cevapları
10. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Kimya Sayfa 137 Araştıralım-Öğrenelim Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bilişim teknolojilerinden yararlanarak nötralleşme tepkimelerinin biyolojik sistemler için önemini araştırınız. Bu konuda edindiğiniz bilgileri sınıfta arkadaşlarınızla paylaşarak dayanışma hâlinde bir rapor hazırlayınız.

Asitte bulunan H+ iyonunun bazda bulunan OH iyonu ile tepkimeye girerek, tepkime sonucu su (H2O) ve tuz oluşmasına “Nötralleşme Tepkimesi” denir.

H+ + OH→ H2O

  • Asidin negatif (-) yüklü iyonu ile bazın pozitif (+) yüklü iyonu iyonik bağ ile birleşir ve sonucunda tuz oluşur.
  • İnsan sindiriminde nötralleşme tepkimesi gerçekleşir. Örneğin, Hidroklorik Asit ile bazik maddeler tepkimeye girer ve tepkime sonucunda tuz oluşup, bu tuzlar sindirimde yardımcı olur.
  • Nötralleşme tepkimesi sonucunda, tepkimeye giren asit ve baz, asitlik ve bazlık özelliklerini kaybederler.

Bilişim teknolojilerini kullanırken öncelikle bilgiyi doğru ve güvenilir kaynaklardan aldığınızdan emin olmalısınız. Edineceğiniz bilgilerin izinsiz olarak paylaşılması ve aktarılması yasal değildir. Bu nedenle kaynaklarınızı seçerken bilginin paylaşılmasına izin verilen bilişim ağlarını tercih etmelisiniz. Ayrıca bu bilişim ağını kaynak olarak göstermeyi de unutmamalısınız.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.