10. Sınıf SDR Dikey Kimya Sayfa 91 Cevapları

10. Sınıf SDR Dikey Kimya Sayfa 91 Cevapları
10. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Kimya Sayfa 91 Araştıralım-Öğrenelim Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bundan önceki bölümlerde kara yollarında ve taşıtlarda buzlanmaya karşı alınan önlemlere değindik. Donmayı geciktirmek için kara yollarına tuz serpildiğini, araçların radyatörlerine antifriz konulduğunu belirttik. Bu önlemlerin olumlu ve olumsuz etkilerini araştırarak sınıfta öğretmeninizin gözetiminde tartışınız.

Cevap: Bu önlemlerin olumlu etkileri olmuştur.

Tartışma, birbirine karşıt düşüncelerin karşılıklı savunulması olarak açıklanabilir. Burada asıl amaç, doğruların tek boyutu olmadığının birçok yönünün bulunduğunun görülebilmesidir. Tartışma yapmanın, olaylara çok yönlü bakabilme, dayanışma hâlinde eleştirebilme, eleştiriden yararlanabilme, hoşgörülü olma, saygılı olma, küsmeme, kırılmama, gerektiğinde özür dileme gibi davranışları geliştirmeye büyük bir katkısı vardır.

Cevap:

Siz de sınıf içi tartışmalarda karşınızdakini dinlemenin ve görgü kurallarına uygun davranmanın tartışmanın verimliliğini artıracağını unutmayınız.

Cevap:

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.