10. Sınıf Tarih Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları Ata Yayıncılık

10. Sınıf Tarih Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları Ata Yayıncılık
10. Sınıf Ata Yayıncılık Tarih Ders Kitabı Sayfa 172 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Diyalogdan hareketle Verilen soruların cevaplarını noktalı alanlara yazınız.

1. Divan-ı Hümâyunun görevi ve özellikleri nelerdir?
Cevap
: Divan-ı Hümâyun, Osmanlı İmparatorluğu’nda yasama, yürütme ve yargı işlevlerini yerine getiren bir kurumdur. Padişahın hükümet işlerini yönettiği, danışmanlık yaptığı ve adaleti sağladığı bir mekandır. Divan-ı Hümâyun, büyük bir öneme sahiptir çünkü imparatorluğun yönetimini düzenler.

2. Fatih Sultan Mehmet’in, şeyhülislamdan fetva almak istemesinin sebebi ne olabilir?
Cevap
: Fatih Sultan Mehmet, Balkanlar üzerine düzenleyeceği seferlerin dini açıdan uygunluğunu ve fetva gerekliliğini sormak istemiş olabilir. Fetva, sefere dini bir meşruiyet kazandırabilir ve askerler arasında moral sağlayabilir.

3. Fatih Sultan Mehmet’in, Divân üyelerinin fikirlerine başvurmasının sebepleri nelerdir?
Cevap
: Fatih Sultan Mehmet, Divân üyelerinin fikirlerine başvurarak seferin planlamasında ve yönetiminde daha geniş bir perspektife sahip olmak istemiş olabilir. Ayrıca, danışmanlarının farklı bakış açıları sunması, daha iyi kararlar almasına yardımcı olabilir.

4. Hangi Divân üyesi olmak isterdiniz? Neden?
Cevap
: Vezir-i âzam olmak isteyebilirim çünkü bu pozisyon, padişahın en güvenilir danışmanlarından biri olma fırsatı sunar. Ayrıca, hazine işlerini yönetmek isteyebilirim çünkü ekonomik konularda uzmanlaşmak isteyebilirim.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.