10. Sınıf Tarih Ders Kitabı Sayfa 69 Cevapları Meb Yayınları

10. Sınıf Tarih Ders Kitabı Sayfa 69 Cevapları Meb Yayınları
10. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 69 Harita Analizi Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

HARİTA ANALİZİ

Aşağıdaki haritayı inceleyerek soruyu cevaplayınız.

Haritadaki siyasi teşekküller incelendiğinde Osmanlı Devleti’nin Anadolu Türk siyasi birliğini
sağlamaya yönelik faaliyetlerinin sonucu hakkında ne gibi çıkarımlar yapılabilir? Yazınız.

Osmanlı Devleti’nin Anadolu Türk siyasi birliğini sağlama amacı, bölgedeki diğer siyasi teşekküller ile olan ilişkilerini ve stratejilerini derinden etkilemiştir. Osmanlı, Anadolu’daki Türk beyliklerini birleştirerek ve bölgedeki diğer güçlerle olan ilişkilerini yöneterek bölgesel istikrar ve güç kazanmayı hedeflemiştir. Dulkadiroğlulları, Ramazanoğulları ve Candaroğulları gibi beyliklerle ilişkiler kurarak ve onları zaman zaman kendi egemenliği altına alarak Anadolu’da Türk siyasi birliğini güçlendirmeye çalışmıştır. Aynı zamanda, Bizans İmparatorluğu, Ceneviz Kolonisi ve Trabzon Rum İmparatorluğu gibi diğer siyasi oluşumlarla da diploması ve askeri harekatlar aracılığıyla mücadele ederek Anadolu’da hakimiyetini pekiştirmiştir.

0
0
0
6
10
10
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.