11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 190 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Coğrafya  Ders Kitabı Sayfa 190 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 190 Uygulama Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

UYGULAMA

Aşağıdaki tablolarda bazı ülkelerin 2018 yılında ağırladığı turist sayılarıyla bu turistlerden elde edilen gelirler gösterilmiştir (UNWTO).

Ülke AdıTurist Sayısı (Milyon Kişi)Ülke AdıTurizm Geliri (Milyar Dolar)
Fransa89,4ABD214,7
İspanya82,8İspanya81,7
ABD79,7Fransa66
Çin62,9Tayland56,4
İtalya61,6Birleşik Krallık50
Türkiye45,9İtalya49,3
Meksika41,3Avustralya45
Almanya38,9Almanya43
Birleşik Krallık38,7Japonya42,1
Tayland38,2Çin40,7

• Tablodaki veriler göz önüne alındığında en fazla turist ağırlayan ülkeyi nedenleriyle birlikte açıklayınız.
En fazla turist ağırlayan ülke Fransa'dır (89,4 milyon turist). Bunun birkaç nedeni vardır. Fransa, tarihi ve kültürel mirasıyla dünya çapında tanınmış bir ülkedir. Paris'in büyüleyici manzaraları, Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi gibi önemli turistik cazibe merkezleri vardır. Ayrıca, Fransa'nın gastronomisi ve şarapları da turistler için çekici bir faktördür.

• Tabloda verilen ülkelere gelen turist sayılarıyla elde edilen turizm gelirleri karşılaştırıldığında neler söylenebilir?
Tabloda verilen ülkelere gelen turist sayılarıyla elde edilen turizm gelirleri karşılaştırıldığında, ABD en fazla turizm geliri elde eden ülke olarak öne çıkar. ABD'nin turizm geliri 214,7 milyar dolar iken en fazla turist ağırlayan Fransa'nın turizm geliri 66 milyar dolardır. Bu durum, ABD'nin turizm sektöründe yüksek gelir getiren aktiviteler sunmasıyla açıklanabilir, örneğin lüks oteller, tema parkları, alışveriş merkezleri gibi.

• Turist başına bırakılan dövizin en fazla olduğu ülkeyi nedeniyle birlikte açıklayınız.
Turist başına bırakılan dövizin en fazla olduğu ülke Tayland'dır. Tayland, 38,2 milyon turist ağırlayarak önemli bir turizm destinasyonudur ve turizm geliri 56,4 milyar dolar olarak belirlenmiştir. Tayland'ın turist başına elde ettiği gelirin yüksek olmasının nedeni, ülkenin düşük maliyetli tatil seçenekleri sunması ve turistlerin alışveriş, konaklama ve yeme içme gibi harcamaları için uygun fiyatlı olanaklar sunmasıdır. Bu durum, turistlerin Tayland'da daha fazla harcama yapmasına ve dolayısıyla turist başına daha yüksek bir döviz bırakmasına yol açar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.