11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 199 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Coğrafya  Ders Kitabı Sayfa 199 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 199 Uygulama Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

UYGULAMA

Aşağıdaki tabloda Somali ve Fransa ile ilgili 2015 yılına ait bazı bilgiler verilmiştir. Buna göre bahsedilen ülkelerde tarım ve ekonomi ilişkisine dair neler söylenebilir?

Tablodaki verilere göre, Somali’nin ekonomisinin büyük bir kısmı tarım sektöründen oluşurken, Fransa’nın tarım sektörü ekonomide daha küçük bir paya sahiptir. Bu, Somali’nin tarım sektöründe daha fazla işgücüne ve kırsal nüfusa sahip olduğunu gösterirken, Fransa’nın tarım sektöründe daha fazla teknoloji ve sermayeye sahip olduğunu göstermektedir.

Ayrıca, Somali’nin tarım sektörü GSYİH’nın büyük bir kısmını oluştururken, Fransa’da tarımın GSYİH oranı oldukça düşüktür. Bu, Fransa’nın tarım sektöründe daha fazla verimlilik ve katma değer yaratma yeteneğine sahip olduğunu gösterir.

Ancak, Somali’nin tarım sektörü daha az gelişmiş olduğu için tarım geliri, GSYİH’nın sadece küçük bir bölümünü oluştururken, Fransa’nın daha gelişmiş tarım sektörü daha yüksek bir tarım geliri üretmektedir.

Bu nedenle, Somali’de tarım sektörünün geliştirilmesi ekonomik büyümeye önemli bir katkı sağlayabilirken, Fransa’da tarım sektörü daha fazla verimlilik ve katma değer yaratma potansiyeliyle birlikte korunmalı ve desteklenmelidir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.