11. Sınıf Coğrafya Müfredatı

11. Sınıf Coğrafya Müfredatı
2018-2019 11. Sınıf Coğrafya Müfredatında neler var, 1. Ünitede Doğal Sistemler, 2. Ünitede Beşeri Sistemler, 3. Ünitede Küresel Ortam: Bölgeler ve Ülkeler, 4. Ünitede Çevre ve Toplum konuları var. Toplam 40 kazanım 144 saatte işlenecek

11. SINIF COĞRAFYA ÜNİTE, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI

11.1. DOĞAL SİSTEMLER

Ünite Açıklaması

Bu ünitede sırasıyla biyoçeşitliliğin oluşumunda ve azalmasında etkili olan faktörler, ekosistemi oluşturan unsurlar, madde döngüleri ve enerji akışı ve su ekosistemleri konularına yer verilecektir.

11.2. BEŞERÎ SİSTEMLER

Ünite Açıklaması

Bu ünitede sırasıyla ülkelerin farklı dönemlerine ait nüfus politikaları ve sonuçları, Türkiye’nin uyguladığı nüfus politikaları ve gerekçeleri, Türkiye’nin nüfus projeksiyonlarına bağlı oluşabilecek senaryolar, şehirlerin fonksiyonel özellikleri ile küresel ve bölgesel etkileri, Türkiye’de fonksiyonel özelliklerine göre şehirler, Türkiye’deki kır yerleşme tipleri; üretim, dağıtım ve tüketimi etkileyen doğal ve beşerî unsurlar; üretim, dağıtım ve tüketim sektörlerinin ekonomiye etkisi, dünyada ve Türkiye’de doğal kaynak- ekonomi ilişkisi, Türkiye’de uygulanan ekonomi politikaları ve ekonominin sektörel dağılımı, Türkiye’de tarım sektörünün özellikleri ve ekonomideki yeri, Türkiye’nin madenleri ve enerji kaynakları, Türkiye’de sanayi sektörünün özellikleri ve ekonomideki konularına yer verilecektir

11.3. KÜRESEL ORTAM: BÖLGELER VE ÜLKELER

Ünite Açıklaması

Bu ünitede sırasıyla dünya üzerinde ilk kültür merkezleri; farklı kültürel bölgelerin yeryüzünde yayılışı; Türk kültürünün yayılış alanları; Türkiye’nin tarih boyunca medeniyetler merkezi olmasının nedenleri; ülkeler ve bölgeler arasındaki ticaretle ham madde, üretim ve pazar alanları; ülkeler arası etkileşimde turizm faaliyetlerinin rolü; sanayileşmiş bir ülkenin sanayileşme süreci; farklı gelişmişlik düzeylerine sahip ülkelerde tarım-ekonomi ilişkisi; bölgesel ve küresel ölçekte örgütler konularına yer verilecektir.

11.4. ÇEVRE VE TOPLUM

Ünite Açıklaması

Bu ünitede sırasıyla oluşum şekillerine göre çevre sorunları; maden ve enerji kaynakları kullanımının çevre üzerindeki etkileri; yenilenemeyen kaynakların kullanımı; farklı gelişmişliğe sahip ülkelerdeki doğal kaynak kullanımının çevresel sonuçları; arazi kullanımına ilişkin farklı uygulamaların çevre üzerindeki etkisi; çevre sorunlarının oluşum, yayılma süreçleri ve küresel etkileri; doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı konularına yer verilecektir.

11. Sınıf Coğrafya müfredatı ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

11.-sinif-cografya-kazanimlari.jpg

COĞRAFYA DERSİ 11. SINIFLAR ÖĞRETİM PROGRAMI 2 DERS SAATİ

11. SINIF ÜNİTE, KAZANIM VE AÇIKLAMALARI

11.1. DOĞAL SİSTEMLER

Ünite Açıklaması

Bu ünitede sırasıyla biyoçeşitliliğin oluşumunda ve azalmasında etkili olan faktörler, madde döngüleri ve enerji akışı konularına yer verilecektir.

11.2. BEŞERÎ SİSTEMLER

Ünite Açıklaması

Bu ünitede sırasıyla ülkelerin farklı dönemlerine ait nüfus politikaları ve sonuçları; Türkiye’nin nüfus projeksiyonlarına bağlı oluşabilecek senaryolar; şehirlerin fonksiyonel özellikleri ile küresel ve bölgesel etkileri; Türkiye’de fonksiyonel özelliklerine göre şehirler; Türkiye’deki kır yerleşme tipleri; üretim, dağıtım ve tüketim sektörlerinin ekonomiye etkisi; doğal kaynak ekonomi ilişkisi; Türkiye’de uygulanan ekonomi politikaları ve ekonominin sektörel dağılımı, Türkiye’de tarım sektörünün özellikleri ve ekonomideki yeri; Türkiye’nin madenleri ve enerji kaynakları; Türkiye’de sanayi sektörünün özellikleri ve ekonomideki yeri konularına yer verilecektir.

11.3. KÜRESEL ORTAM: BÖLGELER VE ÜLKELER

Ünite Açıklaması

Bu ünitede sırasıyla dünya üzerinde ilk kültür merkezleri; farklı kültürel bölgelerin yeryüzünde yayılışı; Türk kültürünün yayılış alanları; Türkiye’nin tarih boyunca medeniyetler merkezi olmasının nedenleri; ülkeler arası etkileşimde turizm faaliyetlerinin rolü; farklı gelişmişlik düzeylerine sahip ülkelerde tarım-ekonomi ilişkisi; bölgesel ve küresel ölçekte örgütler konularına yer verilecektir.

11.4. ÇEVRE VE TOPLUM

Ünite Açıklaması

Bu ünitede sırasıyla oluşum şekillerine göre çevre sorunları; yenilenemeyen kaynakların kullanımı; farklı gelişmişliğe sahip ülkelerdeki doğal kaynak kullanımının çevresel sonuçları; çevre sorunlarının oluşum, yayılma süreçleri ve küresel etkileri; doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı konularına yer verilecektir

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.