11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 117 Cevapları Cem Yayınları

11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 117 Cevapları Cem Yayınları
11. Sınıf Cem Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 117 Hazırlık Çalışması Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışması

1. a) Günümüzde pek çok kişi genel ağ ortamında fazla zaman harcamaktadır. Siz genel ağda haftada kaç saat zaman harcıyorsunuz ve bu zamanın ne kadarını sosyal medyaya ayırıyorsunuz?
Cevap
: Ben genel ağda günde 2 saat kadar zaman harcıyorum. Çünkü bu vakit geçirmenin bir sınırı yok. Bu da hem derslerden geri kalmamı hem de kitap okumamı engellemektedir. Bundan dolayı sosyal medyayı mümkün olduğunca az kullanmaya çalışıyorum.

b) Bireyin kendine güvenmesi ve yaptığı davranışın, harcadığı zamanın sorumluluğunu alabilmesi gerekmektedir. Siz kendinize olan güveninizle ve sorumluluk alıp kendi kendinizi denetleyerek genel ağda harcadığınız zamanı sınırlayabiliyor musunuz? Nasıl?
Cevap
: Ben çoğu zaman sınırlayabiliyorum. Çünkü kendimi tutabiliyorum. Biliyorum ki denetimimi kaybedersem hem zamandan hem de geleceğimden olacağım.

2. Sosyal medyada konuşurken veya yazarken dili nasıl kullanıyorsunuz? Açıklayınız.
Cevap
: Ne yazık ki olması gerektiği gibi kullanmıyorum. Çoğu zaman sokakta konuşulan kaba Türkçeyi bazen de kısaltmaları kullanıyorum. Bu da dilimin bozulmasına neden oluyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.