11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları Cem Yayınları

11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları Cem Yayınları
11. Sınıf Cem Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 136 Hazırlık Çalışması Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışması

1. Eskisi kadar olmasa da hâlâ ramazan ayında ailelerimiz, iftar ve sonrasında misafir ağırlar. Bu misafirliklerde yemek sonrasında koyu sohbetler oluşur. Bu sohbetlerde ailelerimiz daha çok hangi konularda konuşur? Sözlü olarak ifade ediniz.
Cevap
: Genel olarak güncel konuları, aile içi durumları ve yaşanılan yerler ile ilgili yaşanılan değişiklikler konuşulur. Örneğin aileden biri evlenmiş, askere girmiş veya okula başlamışsa bu konular ya da mahallede park cami okul gibi yeni yerler yapılmışsa bunlar konuşulur.

2. Televizyon, telefon ve genel ağın olmadığı zamanlarda aileler, komşular sıkça toplanır, saatlerce sohbet ederdi. Ama günümüzde böyle ortamları, sohbetleri görmek artık pek mümkün olmuyor. Sizce iletişim araçları bu kadar yoğun kullanılıyorken eski sohbet ortamlarının oluşması mümkün müdür? Düşüncelerinizi sözlü olarak ifade ediniz.
Cevap
: Bence çok mümkün görünmüyor. Çünkü yeni nesil artık sosyal medyada vakit geçiriyor. Bu da eskisi gibi komşuluk misafirliklerinin olmamasını, insanların daha bireysel yaşamasını beraberinde getirmektedir.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.