11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 147 Cevapları Cem Yayınları

11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 147 Cevapları Cem Yayınları
11. Sınıf Cem Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 147 Hazırlık Çalışması Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışması

1. Her yıl, 26 Eylül günü Türk Dil Bayramı olarak kutlanmaktadır. Türk Dil Bayramı neden 26 Eylül günü kutlanmaktadır? Açıklayınız.
Cevap: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün teşvik ve katılımıyla 26 Eylül 1932 tarihinde 1. Türk Dili Kurultayı toplanmış; kurultayın açılış günü olan 26 Eylül’ün “Dil Bayramı” olarak kutlanması kabul edilmiştir. 90 yıl önce ilan edilen bu bayram, hepimiz için bir gurur vesilesidir.

2. Siz bir köşe yazarı olsaydınız hangi konuda yazmak isterdiniz? Neden?
Cevap
: Ben özellikle günümüzde insanoğlunun maddi kazanç elde etmek adına yaptığı bütün rezil davranışları konu edinirdim. Çünkü insanlar ne yazık ki her türlü paylaşımdan uzak bencilce yaşamaktadırlar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.