11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 160 Cevapları Cem Yayınları

11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 160 Cevapları Cem Yayınları
11. Sınıf Cem Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 160 Hazırlık Çalışması Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışması

1. Evinizin yakınlarında bakkal var mı? Oradan alışveriş yaptınız mı? Bu bakkalların büyük marketlerden, süpermarketlerden küçüklüğü dışında farklılıkları var mı? Bunlar nelerdir?
Cevap: Elbette var. Bu bakkallardaki amcalar teyzeler daha samimidirler. Mahalleden insandırlar. Bizlere her zaman ödemede yardımcı olurlar. Daha anlayışlı ve daha doğru bir alış veriş tarzına sahiptirler.

2. Bir yazarın eserini kurgularken yaşanmış hayatlardan, gözlemlerinden yararlanması romana nasıl katkı sağlar? Açıklayınız.
Cevap
: Kurmaca kavramının sözlük anlamına baktığımızda karşımıza “Olmadığı halde varmış gibi tasarlanmış, kurgulanmış,” ifadesi çıkmaktadır. Edebiyatta kurmacanın yer aldığı türlerse roman, öykü, anlatı ve oyundur. Kurmaca metinler salt gerçeklikten hareket edilerek yazılsalar bile hayal gücünü içerirler.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.