11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 178 Cevapları Cem Yayınları

11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 178 Cevapları Cem Yayınları
11. Sınıf Cem Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 178 Hazırlık Çalışması Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışması

1. Mevsimlik işçi kavramını daha önce duydunuz mu? Bu kavramla kastedilen nedir?
Cevap: Genel olarak yılın belirli zamanlarında; örnek olarak yazın damga-numarataj işlerinde çalışan işçilerdir. Esas uğraşlarının dışında yan kazanç elde etmek için ormanda çalışan işçiler grubunu oluştururlar.

2. İnsanlar her zaman genç ve sağlıklı değildir. Genç oldukları dönemlerde bile insanların sağlıkları bozulabilir ve onlar yardıma ihtiyaç duyabilir. Yaşlandıklarında da güçsüzdürler ve onların yardıma ihtiyaçları vardır. Çevremizdeki insanlar, hastalandıklarında veya yaşlandıklarında bize düşen görevler nelerdir?
Cevap
: Bize düşen onlara günlük yaşamlarında yardımcı olmaktır. Onların yerine varsa bahçeleri ile ilgilenmek onların alış verişlerini yapmak, onlara bayramlarda ziyaretlerde bulunmak kısacası onların mutlu olmaları için elimizden geleni yapmaktır.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.