11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 18 Cevapları Cem Yayınları

11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 18 Cevapları Cem Yayınları
11. Sınıf Cem Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 18 Hazırlık Çalışması Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışması

1. Okuduğunuz metinden hareketle edebiyatın sanat akımları ile ilişkisini tartışınız.
Cevap
: Eserlerin içeriği, şekli, üslubu, ele alınma yöntemi gibi unsurlar bu sanat akımlarının etkisiyle yön kazanır. Edebî eserler belli bir sanat anlayışı doğrultusunda yazılır. Aynı sanat anlayışı doğrultusundaki eserler toplamı da edebiyat ve sanat akımlarını oluşturur.

2. Metne göre Tanzimat’tan önce edebiyatımızda yer alan ve edebî akım olarak değerlendirilebilecek fikir ve sanat görüşleri ile üslup toplulukları hangileridir?
Cevap: Toplumdaki siyasî ve sosyal değişmeler, yeni çıkan ilim ve felsefe görüşleri, resim, musikî gibi başka güzei sanatlardaki yenilikler, edebi akımların doğmasına sebep olmuştur. Bunlar okuyucudaki değer hükümlerini değiştirerek sanatçıları yeni bakış ve yeni buluşlara zorlamıştır. Türk edebiyatında, bütün şartları ile akımların gelişmiş olduğu söylenemez. Ancak, Tanzimat’tan önceki eski edebiyatımızda tasavvuf, Türkî-i Basit, Sebk-i Hindî ve yerlileşme gibi fikir ve sanat görüşleri ve üslûp toplulukları birer edebî akım gibi ele alınabilir.

19
28
2
5
1
16
107
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.