11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları Cem Yayınları

11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları Cem Yayınları
11. Sınıf Cem Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 183 Hazırlık Çalışması Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışması

1. Türk Dil Kurumu, Güncel Sözlük’te “dostluk” kavramını “Dost olma durumu ve dostça davranış” olarak tanımlamıştır. Ama dostluk bu kadar basit değildir. Dostluk; insanlar arasındaki samimiyettir, karşılıksız ve çıkarsız bir fedakârlıktır, sevgidir, saygıdır, her ihtiyaç duyulduğunda yanında olmaktır, yardımlaşmaktır, güvenmektir, paylaşmaktır, açık sözlülüktür. Bu açıklamaya dayanarak çevrenizde dost diyebileceğiniz insanların var olup olmadığını değerlendiriniz.
Cevap: Dost demek yaşamı paylaşacağınız, sadece iyi günde değil en zor zamanınızda da yanınızda durabilecek olabilecek kişi demektir. Dost demek insanların sığınabilecekleri liman demektir. Bu yaşamı anlamlandıran en büyük kazanım demektir.

2. Peygamber Efendimiz, “Mümin cana yakındır. (İnsanlarla) yakınlık kurmayan ve kendisiyle yakınlık kurulamayan kimsede hayır yoktur.” hadisiyle ne anlatmak istemiştir? Açıklayınız.
Cevap
: İnsanların kendilerine bile faydası olmayan cinsinden uzak durmamız gerektiğinden bahseder peygamber. O der ki insanlar sadece kendilerini düşünmemeli aynı zamanda çevrelerindekilere de faydaları olmalıdır.

27
1
2
1
1
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.