11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları Cem Yayınları

11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları Cem Yayınları
11. Sınıf Cem Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 200 Hazırlık Çalışması Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışması

1. 16. yüzyıl halk şairlerinden olan Köroğlu’nun (asıl adı Ruşen Ali) hayatı destanlaştırılmıştır. Halk arasında yüzyıllarca dilden dile dolaşan bu destan, 1967 yılında Atıf Yılmaz yönetmenliğinde sinemaya uyarlanmış ve büyük beğeni toplamıştır. Okuyacağınız “Koçyiğit Köroğlu” tiyatrosu da konusunu bu destandan almış ve devlet tiyatrolarında sahnelenmiştir. “Köroğlu Destanı” gibi oyunlaştırman veya sinemaya uyarlanan başka destanlarımız var mıdır? Bu destanların sahnelenmesi veya sinemaya uyarlanması sizce önemli midir? Neden?
Cevap
: Battal Gazi Destanı sinemaya uyarlanmıştır. Nazım Hikmet’in Kuvayımilliye Destanı adlı eseri de tiyatroya uyarlanmıştır. Bu destanların sahnelenmesi veya sinemaya uyarlanması, bu eserlerin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlar, unutulmalarının önüne geçer.

2. Pascal’ın (Paskal) “Kuvvetsiz adalet aciz, adaletsiz kuvvet de zalimdir.” sözüyle anlatılmak istenen nedir? Düşüncelerinizi sözlü olarak ifade ediniz.
Cevap
: Güç ve adalet birbirini tamamlayan iki unsurdur. Ancak adil olanlar güce sahip olmazlarsa sahip oldukları adaleti uygulayamazlar, adil olmayan güç sahipleri onların sesini kısarlar. Adaletsiz kuvvet de kendi dediğinin olması için kendisinden daha zayıf gördüklerini ezmekten çekinmezler. Bugün dünyanın içinde bulunduğu durum da zaten bu sözün özetidir. Gerçekten günümüzde kuvvet, adaletsiz ülkelerin elindedir ve güçsüz milletleri ezmektedir.

3
1
1
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.