11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 238 Cevapları Cem Yayınları

11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 238 Cevapları Cem Yayınları
11. Sınıf Cem Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 238 Hazırlık Çalışması Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışması

1. Her ülkenin bir marşı vardır. Çünkü marşlar; ülkenin varlığını, bağımsızlığını temsil eder. Bu çerçevede düşünüldüğünde bizim marşımıza niçin “İstiklâl Marşı” denmiş olabilir? Düşüncelerinizi sözlü olarak ifade ediniz.
Cevap: İstiklal Marşımız henüz istiklal yani bağımsızlık savaşımız devam ederken yazıldığı için İstiklal Marşı denmiş olabilir.

2. İstiklâl Marşı’nın yazıldığı dönem şartlarını araştırınız.
Cevap
: İstiklal Marşımız 12 Mart 1921’de kabul edilmiştir. Bu tarihte Kurtuluş Savaşı tüm şiddetiyle devam etmektedir. Böylesine olumsuz şartların hüküm sürdüğü bir sırada Mehmet Akif bu şiirinde Türk milletinin büyüklüğünü ifade etmiş, hiçbir zaman esaret altına girmediğini ve bundan sonra da girmeyeceğini haykırmış, ordumuza ve milletimize moral aşılamıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.