11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 243 Cevapları Cem Yayınları

11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 243 Cevapları Cem Yayınları
11. Sınıf Cem Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 243 Hazırlık Çalışması Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışması

1. Eleştirmen; bir eseri eleştirirken eserin yazıldığı dönemin koşullarını, özelliklerini, tarihini vb. bilmelidir. Sizce bunun nedeni ne olabilir? Açıklayınız.
Cevap: Eserler, yazıldıkları dönemin aynası gibidir. O dönemin gerçekliği içinde neler varsa esere bir şekilde yansıyacaktır. Örneğin Tanzimat romanlarında niçin yanlış Batılılaşan tipler, kölelik cariyelik konuşları işlenmiş diye olumsuz bir tavır içine girmemek gerekir. Çünkü bunlar, o dönemin birer gerçeğidir. Yine Servetifünun şairleri neden hep bireysel temaları işlemişlerdir? Bunun nedenini bilmeden o dönem eserlerini eleştirmek, o eserlere bir haksızlık olacaktır.

2. Eleştirmen, sadece edebî eserleri mi eleştirir veya eleştirdiği başka sanat dalları var mıdır? Bunlar hangileri olabilir? Sözlü olarak ifade ediniz.
Cevap
: Sadece edebî eserler eleştirilmez. Her sanat dalına ait her eser eleştirilebilir. Zaten eleştiri, zaman içinde sinema eleştirisi, tiyatro eleştirisi, resim eleştirisi gibi branşlaşmaya da gitmiştir ve yalnız bu alanlarda eleştiri yazısı yazan eleştirmenler ortaya çıkmıştır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.