11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 49 Cevapları Cem Yayınları

11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 49 Cevapları Cem Yayınları
11. Sınıf Cem Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 49 Metni Anlama ve Çözümleme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık

1. a) Yukarıda Mustafa Necati Sepetçioğlu’nun sanat anlayışıyla ilgili görüşlerinin aktarıldığı bir metin verilmiştir. Bu metinden hareketle Mustafa Necati Sepetçioğlu’nun sanat anlayışı ile iyi ve güzele olan yaklaşımını değerlendiriniz.
Cevap
: Mustafa Necati Sepetçioğlu’nun sanat anlayışı, iyi ve güzele olan yaklaşımını vurgulamaktadır. Onun görüşlerinden anlaşıldığı kadarıyla, Sepetçioğlu sanatın insanı yükselten bir güç olduğunu düşünmektedir. Çirkinlik, kötülük ve sefaletin yanında gizlenen güzelliği ve güzeli görebilenlerin değerini vurgulamaktadır. İnsanı merkeze alan bir anlayışa sahiptir ve sevginin temel bir unsur olduğunu savunmaktadır. İnsanların birbirlerini sevmelerinin yanı sıra doğayı, çevreyi ve düzenleyicisi olan nizamı da sevmeleri gerektiğini ifade etmektedir. Sanatın, insanları sevgiyle birleştirebilecek bir güç olduğuna inanmaktadır.

b) Mustafa Necati Sepetçioğlu, yukarıdaki metinde yer alan sözlerinde sevgiyi nasıl yorumlamıştır? Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir? Sözlü olarak ifade ediniz.
Cevap: Ben de Mustafa Necati Sepetçioğlu’nun sevgi kavramını önemseyen yaklaşımını destekliyorum. Sevgi, insanların birbirleriyle ve çevreleriyle sağlıklı ilişkiler kurabilmeleri için önemlidir. Sevgi, insanları bir araya getirir, anlayışı artırır ve dayanışmayı teşvik eder. Aynı zamanda sevgi, doğaya ve çevreye saygıyı da içerir. İnsanların doğayı, hayvanları ve gezegenimizi sevmesi, sürdürülebilir bir dünya için önemlidir. Sepetçioğlu’nun vurguladığı gibi, sevgi evrensel bir değerdir ve insanlar arasında birleştirici bir güç olabilir.

2. Köy veya kasaba hayatını anlatan hikâyeleri araştırınız ve bu hikâyelerde köy veya kasaba hayatlarının nasıl anlatıldığını değerlendiriniz.
Cevap
: Köy veya kasaba hayatını anlatan hikâyeler, genellikle toplumcu gerçekçilik akımı içinde ele alınır. Bu hikâyelerde köy veya kasaba hayatı, gerçekçi bir şekilde betimlenerek genellikle toplumsal sorunlara odaklanılır. Özellikle Türk edebiyatında köy romanları olarak da bilinen bu eserler, genellikle kırsal kesimdeki insanların yaşam koşullarını, sosyal ilişkilerini ve sınıfsal yapıyı ele alır.

3
0
1
1
1
1
20
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.