11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 99 Cevapları Cem Yayınları

11. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 99 Cevapları Cem Yayınları
11. Sınıf Cem Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 99 Metni Anlama ve Çözümleme Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Okuduğunuz “Menim Anam” şiirinde anlamı verilen kelimelerin dışında bilmediklerinizi metindeki bağlamından hareketle tahmin ediniz. Tahminlerinizi sözlükten kontrol ediniz.
vacip: yapılması, yerine getirilmesi gereken.
nağme: güzel ve uyumlu ses.

2. Şiirin temasını belirleyerek noktalı alana yazınız.
Tema
: Anne sevgisi

3. Şiirde söyleyici ile hitap edilen kişi arasındaki ilişkiyi belirleyiniz.
Cevap: Azerbaycan edebiyatının en önemli isimlerinden biridir. Hem kullandığı dil hem de şiirlerinde işlemiş olduğu temalarla ana dil sevgisini ve lirik duyguları çok başarılı şekilde işlemeyi başarmıştır

4. Şiirde yer alan millî, manevi ve evrensel değerleri belirleyiniz.
Cevap
: Vahapzade ana dil bilinciyle büyümüş, halkının acılarını sevinçlerini kendi dilinin zenginliği ve güzelliği ile işlemiş Azerbaycan edebiyatının en usta şairlerinden biridir. Bu şiirinde de sade dil ve yalın ifadeler dikkat çeker.

5. Şiirdeki açık ve örtük iletileri belirleyiniz.

Açık ileti: Şairin annesinin onu nasıl yetiştirdiği.
Örtük ileti: Şairin annesine duyduğu sevgi

6. Okuduğunuz şiir ve Bahtiyar Vahapzade hakkında verilen bilgilerden hareketle şiir ve şair arasındaki ilişkiyi değerlendiriniz.
Cevap
: Şair bu şiirinde annesine olan hayranlığını, sevgisini ve minnet duygularını anlatmıştır. Özellikle şiirin sonunda yer alan kitap kitap sözlerimin müellifi menim anamdır diyerek sahip olduğu her şeyin aslında annesi sayesinde olduğunu söylemektedir.

432
6
132
102
4
1
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.