11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 193-194 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Sayfa 193-194 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Sayfa 193, 194 8. Bölüm Sonu Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

8. BÖLÜM SONU SORULARI

1. Sürtünmenin ihmal edildiği O noktası etrafında dönebilen, ağırlığı ihmal edilen çubuğa F1f F2 ve F3 kuvvetleri şekildeki gibi uygulanmaktadır.
Kuvvetlerin büyüklükleri sırasıyla 20 N, 5 N ve 10 N olduğuna göre çubuğa etki eden toplam tork kaç Nm olur? (sin 37o = 0,6 ve cos 37o = 0,8 alınız.)
Cevap: 15 Nm

2. Sürtünmelerin ihmal edildiği O noktası etrafında dönebilen ağırlığı ihmal edilen levhaya Fı, F2,F3veF4 kuvvetleri şekildeki gibi uygulanmaktadır. F3 kuvvetinin büyüklüğü F kadardır.
Kenar uzunlukları d olan eşit kare bölmelere ayrılmış levha üzerindeki kuvvetlerin O noktasına göre toplam torkları kaç F . d olur?
Cevap
: 1

3. Sürtünmelerin ihmal edildiği O noktası etrafında serbestçe dönebilen, eşit kare bölmelere ayrılmış levhaya aynı düzlemli F1f F2 ve F3 kuvvetleri şekildeki gibi ayrı ayrı uygulanmaktadır. Kuvvetlerin O noktasına göre torklarının büyüklüğü birbirine eşittir. Buna göre kuvvetleri büyüklüklerine göre sıralayınız.
Cevap
: F3 > F2 > F1

4. Eşit karelere bölünmüş levhaya eşit büyüklükte FıveF2 kuvvetleri şekildeki gibi uygulanmaktadır. Kuvvetlerin O noktasına göre torkları sırasıyla X! ve x2 ‘dir.
Buna göre torkların büyüklükleri X oranı kaçtır
Cevap: √2

5. Eşit karelere bölünmüş bir düzlemde F büyüklüğündeki kuvvet verilmiştir.
F kuvvetinin K, L, M, N ve P noktalarına göre torklarının büyüklük sıralaması nedir?
Cevap
: tM > tL = TP > tN > tK

6. Ağırlığı ihmal edilen düzgün çubuk, şekildeki gibi bükülerek K noktasından menteşelenmiştir. Çubuğa etki eden F1f F2, F3, F4 ve F5 kuvvetleri sırasıyla 2s/2 N, 4 N, sfl N, 5 N ve 1 N’dır.
Sistem sürtünmesiz olduğuna göre K noktasına etki eden toplam torkun büyüklüğü kaç Nm olur?
Cevap
: 3 N.m

7. Ağırlıkları G olan kare, daire ve düzgün altıgen şeklindeki cisimler türdeştir. Cisimlere sırasıyla Şekil I’deki gibi Fv Şekil II’deki gibi F2 ve Şekil III’teki gibi F3 kuvvetleri uygulanmaktadır. Cisimler bu kuvvetlerin etkisinde basamaktan ancak çıkabilmektedir. Buna göre cisimlere uygulanan kuvvetlerin büyüklük sıralaması nedir?
Cevap
: F3 > F2 > F1

8. Bir kenarının uzunluğu 2 m olan küp şeklindeki cismin ağırlığı 60 N’dır. O noktasında 0,5 m yüksekliğinde basamak bulunmaktadır. Buna göre cismi basamaktan çıkarabilecek en küçük kuvvet kaç N olur?
Cevap
: 24 N

1
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.