11. Sınıf İngilizce konuları ve müfredatı

11. Sınıf İngilizce konuları ve müfredatı
11. Sınıf İngilizce Müfredatında hangi konular neler var, 10 Ünitede hangi konular var, kazanım sayıları ve süreleri ne kadar? Detaylar haberimizde...

2022-2023 eğitim-öğretim yılında MEB tarafından uygulanacak olan 11. sınıf İngilizce konuları ve müfredatı belli oldu! 1. dönem ve 2. dönem şeklinde ayırdığımız konulara rahatlıkla çalışabilirsiniz.

11. Sınıf İngilizce 1. Dönem Konuları

  • Future Jobs
  • Hobbies and Skills
  • Hard Times
  • What a Life
  • Back to the Past

11. Sınıf İngilizce 2. Dönem Konuları

  • Back to the Past
  • Open Your Heart
  • Facts from Turkey
  • Sports
  • My Friends
  • Values and Norms

11 th Grade ORTAÖĞRETİM İNGİLİZCE DERSİ 11. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI (CEFR “B1+ , B2” SEVİYELERİ)

On birinci sınıf İngilizce dersi öğretim programı Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programında (ADOÇP) açıklanan B1+ ve B2 seviyelerine denk gelmektedir. 11. sınıfta yabancı dil eğitimi gören bir ortaöğrenim öğrencisi, bu eğitim yoluyla yabancı kültürler ve toplumlar hakkındaki anlayışını pekiştirir, böylece kendi kültürü ve diğer kültürler arasındaki ayrımları yordayabilir. Dil örüntüleri, sözcük bilgisi, biçem bilgisi, sözdizim yapıları ve metinlerin organizasyonu hakkındaki bilgilerini geliştiren öğrenci İngilizceyi yaratıcı ve eleştirel bir şekilde kullanabilir. Öğrenci dil ve kültürü araştırarak konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerilerini geliştirmenin yanı sıra kendini bağımsız ve akıcı bir dil kullanıcısı yapacak becerileri kazanır. İngilizce programının bu seviyedeki amaçlarından bazıları öğrencilerin hedef dili konuşan ülkelerin kültür değerlerini tanımalarına ve ayırt etmelerine olanak tanımak, kendi kültürlerinin ve diğer kültürlerin değerlerini fark ederek farklı olana saygı göstermelerini sağlamak ve diğer kültürleri öğrenme ile kendi kültürünü başka kültürlerdeki insanlara aktarmada akıcı iletişim becerilerine sahip olmalarına yardımcı olmaktır. Bunlara ek olarak 11. sınıf İngilizce programı öğrencilerin İngilizce kullanarak kendilerini ifade etme, başkalarıyla iş birliği yapma ve birlikte problem çözme becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu genel amaçların çerçevesinde 11. sınıf programında İngilizce dinleme, konuşma, okuma, yazma becerilerini etkileşimli olarak geliştirmek ve sözcük bilgisini zenginleştirmek hedeflenmektedir.

B1 (Bağımsız Kullanıcı)

Okul, iş, ve boş zamanlar gibi bilindik konularda, standart dil net bir şekilde kullanıldığında konunun ana noktalarını anlayabilir. Hedef dilin konuşulduğu bir bölgeye yapılan yolculuk sırasında karşılaşılan durumların çoğunda sorunların üstesinden gelebilir. Yaşadığı olay ve deneyimleri, hayallerini, umutlarını ve hedeflerini anlatabilir, görüşlerini kısa olarak gerekçelendirebilir ve açıklama yapabilir. Açık ve standart bir dil söz konusu olduğunda ve iş, okul, eğlence, vs. bildik şeyler söz konusu olduğunda ana konuları anlayabilir. Bilindik ve ilgi alanına giren konular üzerine yalın ve tutarlı bir söylem üretebilir. Bir olayı, bir deneyimi ya da bir düşü anlatabilir, bir beklentiyi betimleyebilir ve bir projeye veya bir düşünceye ilişkin gerekçeler ya da açıklamaları kısaca dile getirebilir.

B2 (Bağımsız Kullanıcı)

Somut ve soyut konulardaki zor metinlerin içeriğini ve kendi branşındaki tartışmaları anlayabilir. Sıradan bir sohbette hedef dili anadili olarak konuşan birisi ile her ikisinin de fazla zorluk çekmeyeceği şekilde spontane ve akıcı konuşup anlaşabilir. Geniş bir konu yelpazesinde net ve detaylı bir şekilde kendini ifade edebilir. Güncel bir konuda kişisel fikrini dile getirebilir, farklı seçeneklerin avantaj ve dezavantajlarını sıralayabilir.

THEME 1: FUTURE JOBS
THEME 2: HOBBIES AND SKILLS
THEME 3: HARD TIMES
THEME 4: WHAT A LIFE
THEME 5: BACK TO THE PAST
THEME 6: OPEN YOUR HEART
THEME 7: FACTS ABOUT TURKEY
THEME 8: SPORTS
THEME 9: MY FRIENDS
THEME 10: VALUES AND NORMS

Müfredatın devamına buradan ulaşabilirsiniz.

146
33
7
6
9
8
11
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.