11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 146 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 146 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 146 Yorum Sizde Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

3.5 Yorum Sizde

Yönerge: Aşağıdaki metinden yararlanarak soruları cevaplayınız.

Türkiye’nin üç tarafı denizlerle çevrilidir. Kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Akdeniz, batısında Ege Denizi yer alır. Karadeniz ile Ege Denizi’ni birbirine bağlayan ve bir iç deniz olan Marmara Denizi de bunlardan biridir. Akdeniz’in Ege Denizi’ne, Ege Denizi’nin Marmara Denizi’ne, Marmara Denizi’nin ise Karadeniz’e göre tuz oranı daha yüksektir.

1. Türkiye’nin çevresindeki denizleri derişikten seyreltiğe doğru sıralayınız.
Cevap
: Türkiye’nin çevresindeki denizleri derişikten seyreltiğe doğru sıralarsak; Karadeniz (seyreltiğe), Marmara Denizi (derişik), Ege Denizi (seyreltiğe), Akdeniz (derişik).

2. Çözeltilerin seyreltik ve derişik olma durumlarına günlük yaşamdan örnek vererek açıklayınız.
Cevap
: Günlük yaşamdan bir örnek, çay veya kahve yaparken kullanılan sıvıların derişik veya seyreltiği olabilir. Örneğin, kahve veya çayın demlenmesi için suya eklenen miktarına göre çözeltinin seyreltiği veya derişikliği değişir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.