11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 170 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 170 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 170 Bölüme Hazırlık Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

BÖLÜME HAZIRLIK

• İlkbahar ya da yaz aylarında sabahın erken saatlerinde dışarıya çıktığınızda araçların, çimenlerin ve etraftaki nesnelerin üstünde çiy adı verilen su damlacıklarına rastlarsınız. Bu damlacıklar, havada buğu durumunda bulunan küçük su damlalarının akşamın ve gecenin serinliğiyle nesneler veya bitkiler üzerinde toplanmasıdır. Çiy oluşumunda potansiyel ve kinetik enerji değişimi nasıl açıklanabilir?
Cevap
: Çiy oluşumunda potansiyel enerji, havadaki buharın sıcaklığına bağlı olarak yükselirken, kinetik enerji ise bu buharın serinlikle temas ettiği yüzeylerde su damlacıklarının oluşmasına neden olarak azalır.

Biyodizel ve benzinli araçlardaki ısı değişimi hangi koşullarda hesaplanmış olabilir?
Cevap
: Isı değişimi biyodizel ve benzinli araçlarda, yakıtın yanması sırasında açığa çıkan enerjinin hesaplanmasıyla belirlenebilir. Bu hesaplama, yakıtın enerji içeriği ve yanma sonucu açığa çıkan ısı dikkate alınarak yapılabilir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.