11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 177 Yorum Sizde Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

4.1 Yorum Sizde

Yönerge: Aşağıdaki metinden yararlanarak soruları cevaplayınız.

Kimya mühendisi Leyla Hanım, biyodizel yakıtların verimi üzerine laboratuvar çalışmaları yapmaktadır. Leyla Hanım’ın çalıştığı biyodizeller, asit katalizörlüğü eşliğinde metanolle bitkisel yağların [En çok kanola (koza) ve soya yağı kullanılır.] tepkimesiyle elde edilen organik bileşiklerdir. Leyla Hanım, otomobil ve kamyonlarda kullanılacak biyodizelleri dizel yakıtlarla %30’luk ya da daha düşük derişimlerde karıştırarak yakıtın verimliliğini artırmak ister. Araştırmalarında aşağıdaki tepkimeyi kullanır.

1. Leyla Hanım’ın yaptığı hesaplamalarda C19H38O2(s) bileşiğinin standart molar oluşum entalpisi kaç kJ olmalıdır? (AHo (COz) = -393,52 kJ/mol, AHo (HzO) = -241,80 kJ/mol )
Cevap
: X = -12059,72 kj/mol

2. Leyla Hanım, yaptığı araştırmada 1,49 g C19H38O2(s) bileşiğini kullanmıştır. Buna göre elde ettiği enerjinin kaç kJ olması gerektiğini hesaplayınız. (C: 12 g/mol, H: 1 g/mol, O: 16 g/mol)
Cevap
: X = 0,0568 kj enerji açığa çıkar.

3. Leyla Hanım’ın kullandığı tepkimenin potansiyel enerji-tepkime koordinatı grafiğini çiziniz.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.