11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 182 Bölüme Hazırlık Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

BÖLÜME HAZIRLIK

• Zemin kattan 5. kata çıkan iki asansörden biri her katta durarak 5. kata çıkarken diğeri doğrudan 5. kata çıkıyor. Bu asansörlerin 5. kata çıkmak için harcadıkları enerji arasındaki ilişki nasıl olur?
Cevap
: Asansörlerin 5. kata çıkarken harcadıkları enerji, biri her katta durarak çıkarken diğeri direkt çıktığında, duraklayan asansör daha fazla enerji harcar. Çünkü her kat durma sırasında ek enerji harcanır.

Farklı besinlerden alınan aynı miktardaki kalorinin vücuda verdiği enerji nasıl değişir?
Cevap
: Farklı besinlerden alınan aynı miktardaki kalorinin vücuda verdiği enerji, besinlerin bileşimi ve içerdikleri besin maddelerine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle aynı kalori miktarına sahip olan farklı besinler vücuda farklı miktarlarda enerji sağlayabilir.

0
1
0
1
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.