11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 52 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 52 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 52 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Periyodik sistemde aynı gruptaki elementlerin özellikleri genellikle belli bir oranda değişir. Yukarıdaki grafik 1A grubu elementlerinin erime noktalarını göstermektedir.

1. Alkali metallerin erime noktaları aynı grupta aşağıya doğru nasıl değişir? Nedeniyle açıklayınız.
Alkali metallerin erime noktaları aynı grupta aşağıya doğru artar. Bu, periyodik tablodaki bir trendi yansıtır. Alkali metallerin atomları aşağıya doğru gittikçe daha büyük ve daha ağır hale gelir. Bu nedenle, elektron denizinin üzerine düşen ve aralarındaki çekirdek ile daha uzak olan elektronlar arasındaki çekim zayıflar. Bu, atomlar arasındaki bağları daha zayıf hale getirir ve dolayısıyla erime noktalarını azaltır.

2. Fransiyumdan (Fr) sonra bir element sentezlenmiş olsaydı erime noktası yaklaşık kaç oC olurdu?
Fransiyum (Fr), alkali metallerin en altındaki elementidir ve bilinen en ağır alkali metallerden biridir. Bu nedenle, Fransiyumdan sonra gelen bir elementin erime noktası oldukça düşük olurdu. Ancak belirtmek gerekir ki, Fransiyumun kendisi oldukça radyoaktif bir element olduğu için pratikte bulunması ve çalışılması zordur.

3. Hangi alkali metalin erime noktası 39 oC’dir?
Alkali metallerin erime noktalarına göre, 39 oC erime noktasına sahip olan element Rubidyum (Rb)'dır.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.