11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 62 Cevapları Meb Yayınları

11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 62 Cevapları Meb Yayınları
11. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 62 Bölüme Hazırlık Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

BOLÜME HAZIRLIK

• Kesilen elmanın bir süre sonra kararmasının nedeni ne olabilir?
Cevap
: Elmanın kesildiğinde oksijenle temas etmesi sonucu meydana gelen oksidasyon reaksiyonu nedeniyle kararır.
Elma ve benzeri meyve ve sebzeler kesildikten sonra kararmasının nedeni, oksidasyon reaksiyonlarıdır. Kesildikten sonra içerdikleri enzimler oksijenle temas eder ve bu reaksiyonlar sonucu renkleri kararır.

• ”İşleyen demir pas tutmaz.” atasözünden hareketle işleyen demir gerçekten pas tutmaz mı? Arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap
: Fiziksel olarak sürekli işlenen demirin yüzeyi temiz kalır, bu da pas oluşumunu azaltır; ancak tamamen paslanmayı engellemez.
"İşleyen demir pas tutmaz" atasözü, kişisel çaba ve çalışkanlığın olumlu sonuçlar doğurduğunu vurgular. Ancak demir fiziksel ve kimyasal özellikleri gereği zamanla paslanabilir, bu nedenle bakım ve koruma gerektirebilir.

MgO gibi iyonik bileşiklerde kullanılan iyon yükü kavramı HCI, SO2 gibi kovalent bağlı bileşikler için neden kullanılmaz? Arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap
: Kovalent bağlı bileşiklerde atomlar elektronları paylaşırken, iyonik bağlı bileşiklerde atomlar elektron alışverişi yapar, bu nedenle iyon yükü kavramı sadece iyonik bileşikler için uygundur.

Magnezyum şerit (Görsel 1.30) parlak bir alevle yanarak (Görsel 1.31) beyaz bir toz olan magnezyum oksit katısını oluşturur. Bu tepkimenin temsilî gösterimi Görsel 1.32’de verilmiştir. Temsilî olarak verilen bu tepkimeyi yorumlayınız.
Cevap: Magnezyum, oksijenle tepkimeye girerek magnezyum oksit oluşturur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.