Kimyasal tepkimelerde moleküllerin hızı, hareketi, birbirleriyle etkileşimi sırasındaki enerji değişimini kimyanın hangi alt

Kimyasal tepkimelerde moleküllerin hızı, hareketi, birbirleriyle etkileşimi sırasındaki enerji değişimini kimyanın hangi alt
Kimyasal tepkimelerde moleküllerin hızı, hareketi, birbirleriyle etkileşimi sırasındaki enerji değişimini kimyanın hangi alt disiplini inceler

Kimyasal tepkimelerde moleküllerin hızı, hareketi, birbirleriyle etkileşimi sırasındaki enerji değişimini kimyanın hangi alt disiplini inceler?

Kimyasal tepkimelerde moleküllerin hızı, hareketi, birbirleriyle etkileşimi sırasındaki enerji değişimini kimyanın Fizikokimya alt disiplini incelemektedir. Fizikokimya, biyokimya ve analitik kimya gibi kimya bilimine ait alt dallarından biridir.

Kimyasal tepkimelerde bağ kopması endotermik mi ekzotermik mi? Belirtiniz.

Buzun erimesi ortamdan ısı alarak gerçekleşen tepkime olmasına ragmen bağ kopması gerçekleşmemektedir. Bu gibi hal değişimi olayları fiziksel değişim olarak nitelendirilir ve endotermik olarak adlandırılmaz.

0
33
33
3
6
1
120
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.