11. Sınıf Meb Peygamberimizin Hayatı Sayfa 47 Cevapları

11. Sınıf Meb Peygamberimizin Hayatı Sayfa 47 Cevapları
11. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Sayfa 47 Hazırlık Çalışmaları Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

HAZIRIK ÇALIŞMALARI

1. Toplumların ıslahında peygamberlerin üstlendiği görevler neler olabilir?

Islahın sözlük anlamı; daha iyi duruma getirme, düzeltme, iyileştirmedir. Peygamberler de toplumları daha iyi duruma getirmek için Allah’ın sözlerini ve emirlerini onlara söyler ve toplumlara ışık olarak doğru yolu gösterir.

2. Hz. Peygamber’in “Allah sizin dış görünüşünüze ve mallarınıza bakmaz ancak kalplerinize ve amellerinize bakar.’’ (Müslim, Birr, 34.) sözünden ne anlıyorsunuz?

Hiç kimse Allah’ı kandıramaz ve Allah’tan bir şey saklayamaz. O bizim kalbimizden geçenleri ve dinimizin buyrukları uyarınca yerine getirdiğimiz yaptığımız işleri bilir.

3. Hz. Peygamber konuşmalarında hikâyelerden yararlanırdı. Muhatapları açısından bunun ne gibi faydaları olabilir?

Hz. Peygamber konuşmalarında hikâyelerden yararlanması muhataplarına anlattığı konunun daha iyi anlaşılmasını ve görüşlerini daha iyi bir şekilde aktarmasına vesile olmuştur.

4. Hz. Peygamber Dönemi eğitim mekânları ile ilgili neler biliyorsunuz?

Peygamber Efendimiz, hicretten sonra Medine ye varışını müteakip bir arsa satın alarak bugünkü Mescid-i Nebevi yi inşa etmiş, bitişiğine de “Suffa” adıyla İslam tarihinde eğitim ve öğretim müessesesi olarak tanınmış olan ve bir mektep, bir üniversite işlevi gören güzide binayı yaptırmıştır. Aynı zamanda Arapça ve Kur’an-ı Kerim derslerinin verildiği mahalle mektepleri vardır.

5. Hz. Peygamber’in tebliğ faaliyetlerinde toplumun bütün kesimlerini dikkate alması hakkında neler biliyorsunuz?

Hz. Peygamber’in tebliğ faaliyetlerinde toplumun bütün kesimlerini dikkate alması hiç kimse arasında ayrım yapmadığını tüm insanları eşit gördüğünü gösteriyor.

192
1
4
0
4
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.