11. Sınıf Meb Tarih Sayfa 122 Cevapları

11. Sınıf Meb Tarih Sayfa 122 Cevapları
11. Sınıf Meb Yayınları Tarih Sayfa 122 Hazırlanalım Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. Fransız ihtilali öncesi dünyada görülen yönetim şekilleri nelerdir?
Cevap
: Monarşi, Otokrasi, kabile şefleri aracılığıyla ve elbette Demokrasi.

2. Zorunlu askerlik uygulamasının ortaya çıkmasına etki eden unsurlar nelerdir?
Cevap
: Zorunlu askerlik uygulamasının ortaya çıkmasına etki eden unsurlar ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizler, savaşacak asker bulamamak ülkenin içinde bulunduğu zor zamanlardan kaynaklanmıştır.

3. XIX. yüzyıla kadar Osmanlı Devleti’nde sosyal yardımlaşma hangi yollarla gerçekleşmiştir?
Cevap
Osmanlı Devleti’nin kurulduğu yıllarda Anadolu’da Ahi birlikleri toplumsal yardımlaşma ve dayanışmada önemli rol oynamışlardır. Ahiler; şehir ve kasabalarda faaliyet gösteren teşkilat olup sosyal yardımlaşmanın dışında, topluma zarar veren kişi ve kuruluşları da ıslah etmiştir.

4. Osmanlı Devleti’nin Tanzimat Fermanı, Islahat Fermanı ve Ka- nun-ı Esasi’yi hazırlamasına neden olan gelişmeler hangileridir?
Cevap
: Avrupa karşısında yaşanan gerileme, ülkenin dağılmasının yıkılmasının önüne geçme isteği ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi ihtiyacıdır.

5. 1876 Darbesi’ne kadar Osmanlı’da padişahların değişmesine neden olan isyanların sebepleri nelerdir?
Cevap
: Devleri yıkma, yönetici kesimi alt etme, yaşam koşullarının vergi sistemlerinin çok ağır olması gibi sebeplerden kaynaklanmaktadır.

6
0
1
1
3
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.