11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Sayfa 194 Cevapları Ata Yayıncılık

11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Sayfa 194 Cevapları Ata Yayıncılık
11. Sınıf Ata Yayıncılık Tarih Ders Kitabı Sayfa 194 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Etkinlik

XIX. yüzyılda Osmanlı Devleti’nin ekonomik durumuna dair göstergelerin yer aldığı verileri inceleyerek sizden istenilen bilgileri noktalı alanlara yazınız.

1. 1854-1855 yılları arasında Osmanlı Devleti’nin gelir kaynaklarının olmamasının sebebi ne olabilir?
Cevap
: 1854-1855 yılları arasında Osmanlı Devleti’nin gelir kaynaklarının olmamasının sebebi muhtemelen Kırım Savaşı’nın ve savaşın getirdiği ekonomik zorlukların etkisiyle gelirlerin azalması veya harcamaların artması olabilir.

2. 1877-1878 yılları arasında gelir ve giderler arasında diğer yıllara göre daha fazla fark olmasının sebepleri neler olabilir?
Cevap
: 1877-1878 yılları arasında gelir ve giderler arasındaki farkın artmasının sebepleri, Osmanlı Devleti’nin 93 Harbi olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’na girmesi ve savaşın yol açtığı ekonomik yükün artmasıyla ilişkilendirilebilir. Savaşın maliyeti Osmanlı ekonomisini olumsuz etkilemiş olabilir.

1. 1830-1902 yılları arasında Osmanlı Devleti’nin ihracat ve ithalat verileri ile ilgili ne gibi çıkarımlarda bulunabilirsiniz?
Cevap: 1830-1902 yılları arasında Osmanlı Devleti’nin ihracat ve ithalat verileri incelendiğinde, Osmanlı Devleti’nin dönem boyunca dış ticaretinde belirgin bir dengesizlik olduğu görülmektedir. İhracat ve ithalat arasındaki fark giderek açılmıştır.

2. 1839 yılından sonra ithalatta İngiltere’nin daha fazla pay sahibi olmasının sebepleri neler olabilir?
Cevap
: 1839 yılından sonra ithalatta İngiltere’nin daha fazla pay sahibi olmasının sebepleri, Balta Limanı Antlaşması ve kapitülasyonlar gibi ticaret anlaşmalarının İngiltere’ye sunduğu ayrıcalıklar, İngiliz mallarının Osmanlı pazarında rekabetçi fiyatlarla sunulması, Osmanlı Devleti’nin ekonomik zorlukları nedeniyle İngiltere’den kredi almasının etkileri gibi faktörlere bağlanabilir.

1
1
1
1
2
1
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.