11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Sayfa 199 Cevapları Ata Yayıncılık

11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Sayfa 199 Cevapları Ata Yayıncılık
11. Sınıf Ata Yayıncılık Tarih Ders Kitabı Sayfa 199 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Etkinlik

1844-1897 yılları arasında Osmanlı Devleti’nde bölgelere göre nüfus verilerinden de hareketle sizden istenilen bilgileri ilgili alanlara yazınız.

1. 1874 yılından itibaren genel olarak Osmanlı Devleti’nin Avrupa’daki nüfusu azalmış, Anadolu nüfusu artmıştır? Bu durumun ortaya çıkmasında hangi unsurlar etkili olmuştur?
Cevap
: Balkan Savaşları ve Rus-Türk Savaşı nedeniyle yaşanan göçler ve bölgesel istikrarsızlıklar, Avrupa’daki nüfus azalmasına ve Anadolu’da nüfus artışına sebep olmuştur.

2. 1884 yılında Osmanlı Devleti nüfus oranın belirgin bir şekilde düşmesinin sebepleri neler olabilir?
Cevap
: Savaşlar, salgın hastalıklar ve ekonomik zorluklar, 1884 yılında Osmanlı Devleti’nin nüfusunda belirgin bir düşüşe sebep olmuş olabilir.

3. 1884 yılından itibaren Osmanlı nüfusunun azalmasının askerî ve ekonomik sonuçları neler olabilir?
Cevap: Nüfusun azalması, askeri açıdan manevra kabiliyetini ve asker sayısını azaltırken, ekonomik açıdan ise iş gücü eksikliği ve dolayısıyla üretimde düşüşe neden olmuştur.

46
4
37
2
2
2
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.