11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Sayfa 201 Cevapları Ata Yayıncılık

11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Sayfa 201 Cevapları Ata Yayıncılık
11. Sınıf Ata Yayıncılık Tarih Ders Kitabı Sayfa 201 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Etkinlik

XIX ve XX. yüzyılda Anadolu’ya yapılan göçler modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına, ekonomisinin gelişmesine, nüfusunun sayı olarak çoğalmasına büyük katkılarda bulunmuştur. Göçmenler Türkiye’deki üretkenliği artırdığı gibi yerli nüfusa da bu anlamda yeni bilgi ve tekniklerin öğretilmesi ile rekabet ortamının doğmasını da sağlamıştır. Göçmenler aynı zamanda Türkiye’de mevcut Türk öğesine, kültürü ve diline büyük bir vurgu yapmış, güç kazandırmıştır. Onların Türkiye’deki nüfusla karışıp kaynaşmaları ve bütünleşmeleri bu topraklardaki mevcut geleneksel yapının değişmesine, ekonominin gelişmesine ve kültüre katkılarının yanı sıra Türkiye’de Türklük düşüncesinin daha ağır basmasına ve bu zemin üzerinde bir ulus-devletin kurulmasına önemli ölçüde ön ayak olmuştur. Bu çerçevede Balkan göçleri Müslüman nüfusunun yoğunluğu üzerinde olumlu katkılar yaparak bu toprakların yeni kurulacak Türk Devleti’nin “Misak-ı Millî” sınırları üzerinde kurulmasına imkân sağlayan en önemli unsurlardan biri olmuştur.

XIX ve XX. yüzyılda Anadolu’ya yapılan göçlerin olumlu ve olumsuz yönlerini aşağıya yazınız. (kısa kısa maddeler yaz)

Olumlu yanları:

  1. Nüfus artışı ve demografik çeşitlenme.
  2. Ekonomik gelişim ve üretkenlik artışı.
  3. Kültürel zenginlik ve bütünleşme.
  4. Ulus-devlet oluşumunun hızlanması.
  5. Teknik ve mesleki bilgi transferi.

Olumsuz yanları:

  1. Kültürel ve etnik çatışmalar.
  2. Kaynakların yetersizliği ve bölüşüm sorunları.
  3. Altyapı ve hizmetlerdeki yetersizlik.
  4. Göçmenlerin uyum sorunları.
  5. Eğitim ve sağlık hizmetlerindeki yük artışı.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.